Top vier LSB bekend

De top vier van LSB is al bekend. Nadat eerder SCA en Jong Rambaan zich hadden geplaatst voor de finaleronde, hebben zondag de ploegen van Real Java en Cura Boys zich ook weten te kwalificeren. Zondag werd ook de topper gespeeld tussen koploper SCA en Jong Rambaan. Binnen 39 seconden kwam de ploeg van Altonaweg op een 1-0-voorsprong. Het was de topscoorder van LSB, Melvin Valies, die het doelpunt scoorde. Na dit snelle doelpunt begon Jong Rambaan beter te voetballen en was de betere ploeg in de eerste helft. Maar tot doelpunten kwamen ze niet en de ploegen zochten de kleedkamers na een 1-0-ruststand voor SCA. In de tweede helft zagen we ongeveer hetzelfde beeld. Jong Rambaan oefende heel veel druk op de verdediging van SCA. En na een uur spelen werd ze beloond voor het hard werken. Shailendra Mahabier Panday scoorde de gelijkmaker, 1-1. De wedstrijd eindigde ook in een 1-1-gelijkspel.
Door dit gelijkspel eindigt de ploeg van SCA op nummer 1 van de algemene ronde, terwijl Jong Rambaan 2 wordt. De ploeg uit Altonaweg krijgt hierdoor twee bonuspunten in de finaleronde, terwijl Jong Rambaan de top 4 ingaat met 1 bonuspunt.
De ploeg van Parana heeft letterlijk en figuurlijk alles uit de kast gehaald niet te degraderen naar de Tweedeklasse. Dit is dezelfde Parana, die vorig jaar nog 2de werd in de algemene ronde. Dit competitiejaar is alles verkeerd gegaan. Doordat Parana  met 2-1 wist te winnen van Seaboys, hebben ze nu hetzelfde aantal punten als de ploeg van Bangun Muda, namelijk 10. Vrijdag ontmoetten Parana en Bangun Muda elkaar. Dit zal hun laatste competitiewedstrijd worden van de algemene ronde. De verliezer degradeert naar de Tweedeklasse. Als de wedstrijd gelijk eindigt, dan wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld. De U-17-speler Dwayne Banda en Mario Louis scoorden voor Parana, terwijl Chivaro Mendeszoon voor Seaboys scoorde.
De ploeg van Real Java had maar een punt nodig om zeker te zijn van een plek in  de finaleronde. Dat deden ze door met 3-1 te winnen van Cura Boys. Reinaldo van der Clous, Daniel Ranoeredjo en Sergio Sanijo scoorden voor de jongens uit Javaweg, terwijl Dijno Misidjan de eer redde voor Cura Boys.

error: Kopiëren mag niet!