Schoonzoon riskeert 10 maanden cel wegens mishandeling schoonmoeder

Aan de 34-jarige Bahadoersingh P. worden drie feiten verweten. Hem worden poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, bedreiging en vernieling ten laste gelegd. De openbare aanklager Nirmala Maikoe achtte alle drie feiten wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste tegen de verdachte een straf van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. De verdachte begaf zich naar de woning van de 61-jarige vrouw, de schoonmoeder. Hij wurgde haar en alsof dat niet genoeg was, klapte en schopte hij de bejaarde vrouw.
Advocaat Mukesh Sheombar verzocht rechter Marie Mettendaf om de verdachte een dusdanige straf op te leggen dat hij binnenkort naar huis mag. Ten aanzien van de vernieling gaf de raadsman aan dat de verdachte een  stoel zou hebben geworpen in de richting van de shutterglazen. De verdachte zou volgens de raadsman de vrouw niet hebben mishandeld. Uit de inlichtingenstaat van de verdachte blijkt dat hij first offender is. De advocaat verzocht de rechter om hiermee rekening te willen houden.
De magistraat stelde deze zaak uit naar 2 april. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!