Zitting Tuchtcollege Santos-spelers verschoven naar zaterdag

Woensdag werd de zitting van het Tuchtcollege van de SVB voortgezet. De zaak, die de meeste aandacht had, was die van de gebroeders Leysner van Santos. Gerold en Roger Leysner hebben zich schuldig gemaakt aan het vies en vuil uitschelden de arbitrale leiding bij de SVB- eersteklassenwedstrijd tussen Santos en Randjiet Boys gespeeld in Nickerie. Maar tot ieders verbazing was de zaak niet op de rol van het Tuchtcollege voor woensdag.
Tuchtcollegevoorzitter Karel Zeefuik deelde mee dat deze zaak op zaterdag om 11.00 uur behandeld zal worden. ‘Deze mededeling komt niet van mij, maar van de SVB. Santos moet zaterdag in Paramaribo spelen, vandaar deze wijziging’, legde Zeefuik uit aan de arbiter. ‘Ik ben het totaal niet eens mee dat deze zitting op de zaterdag behandeld wordt. Als een speler rood krijgt, dient hij te weten dat hij op de eerstvolgende woensdag voor het Tuchtcollege moet verschijnen. Ik wil geen uitzondering maken voor wie dan ook, wat als je het nu voor de ene doet, dan gaat morgen de andere komen voor een uitzondering. En ik ben totaal geen voorstander daarvan. Je krijgt de rode kaart op de zaterdag, dus je hebt voldoende tijd om je te voorbereiden voor woensdag’, zegt voorzitter van het Tuchtcollege. Arbiter Earl Banjo, die zijn wedstrijd van woensdag tussen Randjiet Boys en De Ster moest afzeggen om aanwezig te zijn bij de zitting, was zelf ook niet op de hoogte van deze wijziging.
Het SVB-secretariaat deelde Dagblad Suriname mee dat de zitting op zaterdag om 11.00 uur doorgaat. ‘De SVB heeft een beroep gedaan op ons om de zitting voor deze keer op de zaterdag te houden’, zegt Tuchtcollegelid John Muntslag. ‘Het gaat hier om spelers die een lange afstand moeten afleggen en in de avonduren terug moeten rijden. Voor deze keer hebben wij een uitzondering gemaakt en het gaat tot deze keer alleen blijven. We moeten deze zaak behandelen, omdat het om een heel ernstig feit gaat’, zegt Muntslag. De zaak van de gebroeders Leysner zal onder leiding van Muntslag behandeld worden, omdat Zeefuik die dag niet aanwezig kan zijn.
Inter Moengo Tapoe-speler Fabian Jeroe kreeg op de zitting een straf van 2 wedstrijden en een geldboete van 30 SRD, voor de rode kaart opgelopen in de hoofdklassenwedstrijd tegen SV Boskamp in Saramacca.

error: Kopiëren mag niet!