Navratri vandaag van start

De 9-daagse Devi-Puja (Navratri) is vanaf vandaag vrijdag 23 maart van start gegaan en duurt tot en met zondag 01 april. Twee keer per jaar wordt Navratri gevierd. Het feestl wordt negen dagen lang (negen nachten) gevierd. Gedurende deze negen dagen vindt de verering van de oerkracht der natuur, het vrouwelijke aspect van het goddelijke, bekend als Shakti of Devi of Durga plaats. Op 01 april is er Ramnavmi. De komst van Shri Ram wordt elk jaar op de negende dag van de lichte helft van de maand chaitra (maart/april) gevierd. Deze maand is de eerste maand van de hindukalender. Op deze dag worden er mandirdiensten gehouden. De lichte helft van de maand begint met de eerste Navratri.  In verband hiermee zullen er in verschillende mandirs negen dagen lang puja’s gehouden worden. In de Shri Radha Krishnamandir te Blauwgrond en de Shri Krishna Mandir te Vredenburg serie B zullen er negen dagen lang Devi-puja gehouden worden. In de Shri Krishnamandir kan men van 7 tot 9 uur ‘s avonds voor de dienst. Djin Anroed Tewarie , pr van het bestuur van de Shri Krishnamandir hoopt dat een ieder zal komen om deze negen dagen God Durga te vereren.

error: Kopiëren mag niet!