Hardeo Ramadhin: “Somohardjo is een show aan het afdraaien”

De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, heeft vanuit Indonesië in een televisie- en radioboodschap de achterban van de partij verzekerd dat alle PL-parlementariërs morgen bij de behandeling van de Amnestiewet afwezig zullen zijn. Aan het eind van de boodschap roept hij partijleden en sympathisanten op, om 28 maart aanwezig te zijn voor een bijeenkomst in het partijgebouw.
Politiek analist Hardeo Ramadhin die geen hoge pet op heeft voor Somohardjo, zegt dat de politicus een show aan het afdraaien is. Hij is bezig zand in de ogen van het Surinaamse volk te strooien. Volgens Ramadhin moet Somohardjo nalaten om een aanslag te plegen op de intelligentie van het Surinaamse volk. Ditzelfde scenario zette hij ook op tijdens de voordrachten van de bemanning van de verschillende ministeriele posten. Zogenaamd had hij negen namen voorgedragen, terwijl men al wist wie de functies toebedeeld zouden krijgen. Ditzelfde had hij ook uitgehaald bij de formering van de regering. Zogenaamd gaat hij terug naar zijn achterban en met het mandaat van de achterban neemt hij een definitieve beslissing. “Het is slechts een opgezet scenario. Hij weet precies wat hij gaat doen.” Volgens de politiek analist zal Somohardjo er alles aan doen om in de coalitie te blijven. Dus ook hij gaat samen met zijn  parlementariërs na het afdraaien van zijn show voor de Amnestiewet stemmen.
De rechterlijke macht doet haar werk en het proces moet zijn beloop krijgen. Hij meent dat de politieke machtsdragers pas na de uitspraak moeten kijken wat te doen. “De rechter moet alle ruimte krijgen om dit rechtsproces goed af te handelen.” Voor Ramadhin zal het geen wonder zijn als het wetsontwerp vandaag nog goedgekeurd zal worden. De toevallige meerderheid zal de regering de gelegenheid geven om de wet aan te nemen. Ook is hij bijna zeker dat de voorzitter van AC zal meehelpen om de ontwerpwet goedgekeurd te krijgen. Ook hij is net als velen gaan geloven dat de reshuffling van de ministers een scenario is. Hiermee worden de politieke leiders onder druk gezet en als het ware gedwongen om voor de Amnestiewet te stemmen.

error: Kopiëren mag niet!