Actie brandweerbond levert niet het gewenste resultaat op

Een dag van staken heeft de Brandweerbond geen bevredigende resultaten opgeleverd. Er is wel een gesprek geweest met de minister van Justitie en Politie, maar veel is er niet uit de bus gekomen. Het gesprek ging volgens bondsvoorzitter John Seedorf meer over veiligheid. Waar de schoen knelt bij de brandweer is de Fiso-waardering en niet de veiligheid. De minister van Justitie en Politie is niet de instantie die gaat over het Fiso-gebeuren. Het aanspreekpunt met betrekking tot Fiso is de minister van Binnenlandse Zaken en de vicepresident.
De brandweerbond heeft woensdagmiddag met onmiddellijke ingang het werk neergelegd. Het niet nakomen van de gemaakte afspraken door de regering met betrekking tot de Fiso-inpassing heeft in de actie geresulteerd. De brandweerlieden rukken voorlopig alleen voor woningbranden uit. Alle andere brandweerwerkzaamheden liggen lam. De acties van de brandweerbond gaan onverkort door.

error: Kopiëren mag niet!