Rovers pompbediende gaan voor 2 jaar de bak in

Twee rovers, Harvey Antonius en Theo Groenewoud, gaan elk voor 2 jaar de bak in. Zij hebben op 19 oktober 2011 een pompbediende in het district Commewijne beroofd. De verdachten stapten bij het pompstation uit en vroegen de pompbediende om voor SRD 5 benzine te tanken in een fles. De pompbediende verwees de verdachten naar een andere collega, omdat er bij hem een voertuig stond die getankt moest worden. Op een bepaald moment greep een van de verdachten de pompbediende van achteren, terwijl zijn comparant de broekzakken van het slachtoffer leeghaalde.  De verdachten namen na hun snode daad de benen. De politie werd ingeschakeld. Na een zoekactie van de sterke arm werden de verdachten gevonden in een geitenstal.  Een deel van de buit werd in de stal aangetroffen, terwijl het andere deel in de onderbroek van een der verdachten werd gevonden. Het in beslag genomen geld werd aan de eigenaar teruggegeven.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, had tegen elk van de verdachten een gevangenisstraf van 3 jaar geëist. Advocaat Joan Hermelijn, die de verdachte Antonius juridisch bijstaat, gaf aan dat de verdachte het feit heeft gepleegd in een opwelling. Antonius is nooit eerder in aanraking gekomen met de justitie. De advocaat verzocht de rechter om een mildere straf op te leggen, zodat de verdachte binnenkort naar huis mag. Advocaat Robby Neslo betoogde voor zijn cliënt Groenewoud dat hij geen weet had over de beroving. Hij is als het ware in het avontuur mee gesleurd.
Kantonrechter Albert Ramnewash gaf aan dat er een nauwe en bewuste samenwerking is geweest tussen de verdachten onderling. De magistraat veroordeelde elk van de rovers tot 2 jaar cel. De gevangenhouding van de veroordeelden blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!