Rovers krijgen elk aparte straf

Lemmy Gambiel en Maikel Meloekoe hebben zich schuldig gemaakt aan beroving op de openbare weg. Ze hebben dit feit gezamenlijk gepleegd. Echter legde kantonrechter Albert Ramnewash elke verdachte een aparte straf op. Dit, omdat Gambiel een recidivist is. Hij kreeg een straf van 3 jaar en 6 maanden met aftrek opgelegd. Zijn comparant Melekoe kreeg een jaartje minder en wel een celstraf van 2 jaar en 6 maanden opgelegd.
De verdachten hebben op 25 september 2011 aan de Koningstraat een Chinees van zijn tas beroofd. In die tas had de benadeelde SRD 22.000. Naast dit feit heeft Gambiel zich schuldig gemaakt aan een andere beroving. Hij deed zich op 26 november 2011 voor als taxichauffeur. De verdachte benaderde een vrouw die op straat liep en vroeg haar of zij een taxi nodig had. De vrouw stemde toe en nam plaats in de auto. Gambiel dwong de vrouw tot afgifte van haar kostbare bezittingen. De openbare aanklager eiste 5 jaar tegen Gambiel en tegen Meloekoe werd er 3 jaar gevorderd.
De advocaten Georgette Leter en Hedley Derby verzochten de rechter om een mildere straf te willen opleggen.
De magistraat gaf aan dat de Chinees slagen heeft geïncasseerd en werd meegesleurd door de verdachten. Hij verzette zich heftig tegen de verdachten. Toch  gelukte  het de rovers om met de tas ervandoor te gaan. “Deze traumatische gebeurtenis zal nog heel lang in het geheugen van het slachtoffer gegrift blijven”, merkte de rechter op. Rekening houdend met alle omstandigheden legde de rechter de bovenvermelde straffen op, namelijk 3 ½ jaar om 2½ jaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!