Ronny Brunswijk wil mening van achterban

De Amnestie initiatiefwet heeft  Ronnie Brunswijk, leider van de A-Combinatie, ook overvallen. Hij wil voordat hij wel of niet zijn zegen geeft aan deze wetswijziging, eerst zijn achterban raadplegen. ‘We hebben meer ruimte nodig om te sonderen met de achterban. We moeten weten wat de juridische consequenties zijn.’
Brunswijk is echter van mening dat het ook goed is als iedereen weet wat er op 8 december 1982 is gebeurd. ‘Men kan daarna vrij leven, want dit blijft in de lucht hangen en dat is niet goed.’  Suriname is volgens Brunswijk gebaat bij een waarheidsvinding.
De AC-leider heeft echter persoonlijk ook moeite met de timing. Het 8 decemberstrafproces is al vier jaren in behandeling. ‘De zaak is nu zo ver gevorderd dat men nu gaat eisen en ik weet niet of meneer Bouterse wel of niet schuldig wordt bevonden. Na dat heel gedoe van 8 december kan de rechter zeggen: ‘die man is niet schuldig’.  Er ontstaat volgens Brunswijk wel een groot probleem als de rechter Bouterse veroordeelt. Dan wordt in feite de president van dit land schuldig bevonden. ‘Er kan een oplossing komen, maar hoe verkoop je dat aan de rechterlijke macht?’, werpt Brunswijk op.
Er zijn nog een paar vragen die Brunswijk beantwoord wil hebben. Zo vraagt hij zich af of aanname van de Amnestiewet de rechtszaak die nu gaande is, stopt. Hij heeft gistermiddag een aantal juristen uitgenodigd om deze zaak  grondig uit te leggen. Daarna zal de achterban geraadpleegd worden.

error: Kopiëren mag niet!