Natuurlijke hulpbronnen niet gebruiken als politiek instrument

De situatie die zich voordoet op Brownsberg is zeer alarmerend, vindt parlementariër Asiskumar Gajadien. De ontstane situatie geeft hem het gevoel dat er geen centraal gezag is. De directeur van Stinasu heeft volgens de voorzitter van het managementteam van de Commissie Ordening Goudsector toestemming gegeven aan porknokkers om in het Brownsberg Natuurpark naar goud te zoeken. Gajadien vindt het erg dat onze kostbare natuurreservaten zo vernietigd worden en dat niemand opkomt. Hij vraagt de president heel dringend om onze natuurlijke hulpbronnen niet als politiek instrument te gebruiken. “Het lijkt alsof de president in dit geval niet kan optreden vanwege allerlei politieke chantage”, zegt Gajadien. Ook wil hij van de regering weten of er hier sprake is van strafbare feiten die zijn begaan en hoe er opgetreden zal worden.
Frederik Finisie zegt dat de situatie van Brownsberg niet iets van deze regering is. Het is een erfenis van de regering Venetiaan. Het verschil is dat er nu pas aan de bel wordt getrokken. De enige boodschap die gewezen president, Ronald Venetiaan, hierover had te geven was: “ Men kan zeggen dat het eerder is begonnen, maar ik wil erop wijzen dat de mensen die toen rommelden in de goudsector, nu in een bepaalde hoek moeten zoeken.”

error: Kopiëren mag niet!