FC ADO geeft Vredenburgstar het nakijken

De topper afgelopen zondag in de Eersteklasse competitie van de Livorno Sportorganisatie (LSO) ging tussen koploper Vredenburgstar en nummer 3 FC ADO. Vredenburgstar is al geplaatst voor de finaleronde, maar speelt nog voor de 2 bonuspunten. FC ADO strijd voor een plaats in de top 4. De jongens van ADO gaven Vredenburgstar geen schijn van kans en versloeg ze met 4-0. De ruststand was al 2-0. FC ADO is nog 2 punten verwijderd van de finaleronde.
De eerste 10 minuten waren voor Vredenburgstar. Ze waren in feite constant in balbezit, maar kansen konden ze niet creeeren. Hierna nam ADO, onder leiding van trainer Arnold Ceder, de wedstrijd voorgoed over. De eerste goede kans was voor Roel Kitaman, maar zijn schot werd gekeerd door Vredenburgstar-goalie Mangal. In de 29ste minuut schoot Miquel Harderwijk van ADO een toegekende vrije trap oerhard op het doel van Mangal. Deze blokte de bal, maar de rebound werd prachtig in een hoek gekopt door de aanstormende Derric Purperhart (1-0). De 2-0 van FC ADO liet niet lang op zich wachten, want Kitaman vocht zich langs twee verdedigers van Vredenburgstar en schoot de 2-0 binnen.
In de tweede helft kon Vredenburgstar ook niet in haar spel komen. FC ADO speelde daarentegen fris en kreeg een paar goede kansen. De spitsen van ADO legden veel druk op de verdediging van Vredenburgstar, wat resulteerde in veel balverlies. Uit een van deze momenten nam Harderwijk de bal mee en schoot vanop 25 meter over doelman Mangal keihard raak (3-0). Uit wederom een volle pressie op de verdediging ontstond de 4-0. De ingevallen Yail Veira stal de bal en zette voor. Kitaman versloeg Mangal met een schuiver.
Hindboys won een belangrijke ontmoeting tegen Jong Jivan Jotie. Beide ploegen zitten in de race om een finaleplaats. Na een 1-0 ruststand won Hindboys met 2-1 door goals van Wensley Reumel en Graig Fonkel. Voor Jong Jivan Jotie scoorde Sergio Comvalius. AS Highwaystar en Eendracht, die ook strijden voor een finaleplaats, speelden 2-2 gelijk. Highwaystar stond bij rust voor met 2-1. Riaaz Alibaks en Edward Santinio zetten Highwaystar op 2-0, Inaldo Pansa en Rijkaard Bodjie maakten gelijk.
In de tweedeklasse won Puwanani met 2-0 van Jai Hanuman door goals van Gilliano Hardjopawiro en Roepesh Manbodh. Rood kregen Rafael Tjitro (Puwanani) en Soerinder Oemrawsingh (Jai Hanuman) in de 85ste minuut voor een opstootje. Welgedacht C was met 6-3 te sterk voor Valencia/Jong Nishan. Saviel Towo scoorde onder andere 4 keer bij Welgedacht C, terwijl Rinaldo Malcony en Rajnish Ramsoekh in eigen doel scoorden voor Valencia. Terrence Wachter scoorde de doelpunten van Valencia/Jong Nishan, bij wie Milano Lingaard in de 60ste minuut rood kreeg.