Schaarste bruine suiker binnenkort opgeheven

De schaarste aan bruine suiker zal in de loop van woensdag  helemaal zijn opgeheven. Volgens Radjoe Kalipdewsingh, directielid Combe Markt, komen nog in de loop van deze week 14 containers met balen suiker binnen. Afgelopen week hebben zij reeds vier containers binnengehaald en zijn zoveel als mogelijk winkeliers,  leveranciers van producten en enkele klanten voorzien. De oude prijs blijft gehandhaafd. Voor een baal moet er SRD 144 worden betaald. Een kilo bruine suiker kost SRD 3.15 .
Behalve de suikerprijs zijn ook de prijzen van andere levensbehoeften stabiel gebleven. Dit komt vanwege de relatief lage eurokoers. De eurokoers is in de afgelopen periode wat gedaald. Hierdoor hoefden de prijzen niet omhoog te gaan. ‘De verhoogde benzineprijs heeft tot nu toe weinig impact gehad op de prijzen van levensmiddelen, maar indien deze trend blijft aanhouden, dan kunnen wij niets garanderen. Als handelaar heb je soms geen andere keus. De koper betaalt immers de kosten, ook in het geval als zaken in de wereld verhoogd worden.’  Kalipdewsing is overigens heel blij met de aankondiging van de president dat hij de eerste levensbehoeften betaalbaar zal maken voor het volk. ‘Echter is dit afhankelijk van het proces en de vraag is hoe het verder zal aflopen.’

error: Kopiëren mag niet!