Scholieren die drugs verhandelden aangehouden

Twee scholieren zijn door de politie aangehouden op hun school. Het gaat om  een jongen en een meisje, die beiden 14 jaar oud zijn. Deze scholieren waren bezig met een drugstransactie op het schoolterrein. Andere leerlingen die dit zagen, verwittigden de schoolleiding, die de politie inschakelde. De politie trof bij één hunner marihuana met een gewicht van ± 2,3 gram aan. Gebleken is dat een oom van het meisje een drugsdealer is. Uit nader onderzoek is naar voren gekomen dat de jongen aan het meisje moet hebben gevraagd  om marihuana voor hem bij haar oom te kopen en voor hem op school te brengen. Het meisje deed dat en bracht de drug voor de jongen op school. De twee scholieren zijn door de plaatselijke politie overgedragen aan de politie van Jeugdzaken. Die heeft na overleg met het Openbaar Ministerie de scholieren in verzekering gesteld. De oom van het meisje is inmiddels opgespoord, maar is niet bij zijn woning aangetroffen. Hij is wel bekend bij de politie.

error: Kopiëren mag niet!