Aishel Bradley slaagt magna cum laude aan Sims

Haar gemiddeld cijfer is een 9. Met dit hoge cijfer is Aishel Bradley binnen drie jaar afgestudeerd aan Suriname Institute of Management Studies (Sims). Bradley mocht samen met 7 andere studenten zaterdag tijdens een plechtig evenement de bul in ontvangst nemen.  Ze verkrijgen door het afronden van deze studie een bachelorgraad in Hospitality and Tourism Management met de focus op Ecotoerisme. ‘Het waren slapeloze nachten, woede en soms teleurstellingen tijdens de opleiding, maar het kwam goed’, zei Myrna Kaliar, een van de eerste 8 afgestudeerden.
Dr. Gregory Rusland, voorzitter van Sims, zei tijdens zijn toespraak dat het instituut, dat in 2007 werd opgericht, een wezenlijke bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van Suriname. Hij legde uit dat de mijnbouw en in veel mindere mate de landbouw de kruk is waarop de Surinaamse economie drijft. ‘Het is dus van belang dat wij er alles aan doen om andere sectoren tot ontwikkeling te brengen. Een van deze sectoren is de toerismesector, waar wij als land heel veel te bieden hebben. Vandaar dat wij allereerst zijn begonnen met de verzorging van een bachelor-opleiding in “Hospitality and Tourism Management”.’
Doctor Charles Simmons, president van Sojourner- Douglass College (SDC), was ook aanwezig. In 2010 ging de Sims een samenwerking aan met deze Amerikaanse leerinstelling. Simmons zei dat we in een tijd van grote veranderingen leven. Deze tijd heeft energieke mensen en die met een visie nodig om de problemen die op ons afkomen het hoofd te bieden. Volgens de SDC-president vervullen deze 8 studenten een unieke rol in de samenleving en voorzien in een behoefte van het land.
Ook ATM-minister Ginmardo Kromosoeto  voerde kort het woord. Hij zei dat toerisme een exportproduct is dat in het land blijft. ‘Je verdient eraan zonder dat je weggaat.’ Hij wil ook nagaan of deze afgestudeerden binnen de groep Caricom-burgers vallen die vrijelijk binnen het Caribisch gebied kunnen bewegen.
De 31-jarige Bradley geeft nu al les op Sims. Ze wil haar diensten aan de overheid aanbieden en in de nabije toekomst een eigen onderneming starten. Het gesprek met Dagblad Suriname moet elke keer worden onderbroken om de vele bosi’s en brasa’s in ontvangst te nemen. Bradley straalde.
De afgestudeerden zijn Bradley, Myrna Kaliar, Wendy Jap A Joe, Kristinadevi Legiman, Merville Sno, Joy Jessurun, Claudia Jensen en Clint Jessurun.

error: Kopiëren mag niet!