Vier verdachten onmiddellijk in vrijheid gesteld

Kantonrechter Marie Mettendaf heeft gisteren vier verdachten onmiddellijk in vrijheid gesteld. De vier jongenmannen werden ervan verdacht ergens in augustus 2011 een diefstal te hebben gepleegd. Ruim een maand later zijn zij aangehouden. De magistraat was de mening toegedaan dat de aanhouding van de verdachten onrechtmatig is geschied. De verdachten zijn aangehouden door een burger en hij heeft ze alle vier aan de politie overgedragen. De rechter gaf aan dat men maatregelen moet treffen en ook voorzichtig moet omgaan met betrekking tot aanhoudingen in het binnenland. In gevallen waarbij de verdachten op heterdaad worden betrapt, kan een ieder de verdachte aanhouden. Indien er echter sprake is van aanhoudingen buiten is slechts de politie bevoegd om tot aanhouding over te gaan. De verdachten worden door advocaten Shanti Mangre, Joan Hermelijn, Hedley Derby en Stefani Amirkhan juridisch bijgestaan. Op 11 mei wordt de behandeling van deze zaak voorgezet. De verdachten die in vrijheid waren gesteld, verlieten lachend de rechtszaal.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!