UPS treedt definitief uit Volksalliantie

Op zaterdag 10 maart 2012 heeft de partijraadsvergadering van de UPS (Unie van Progressieve Surinamers) het besluit genomen definitief uit de Volksalliantie te treden.  UPS heeft de afgelopen 18 maanden zich afzijdig gehouden van commentaar uit respect voor de nieuwe kabinetsperiode en de start van het nieuwe kabinet.
De UPS heeft een grondige evaluatie gehouden over haar bijdrage en samenwerking met de Volksalliantie. Gebleken is dat er geen sprake is van communicatie noch betrokkenheid  na het bekend worden van de verkiezingsuitslag van 25 mei 2010.  Ondanks een  duidelijke bijdrage van de UPS in de verkiezingscampagne en het verkiezingsresultaat van de Volksalliantie  is op geen enkele wijze gebleken dat de UPS betrokken is bij het traject na de verkiezingen.
Plotseling is de politieke combinatie Volksalliantie overgegaan in de PL zonder overleg tussen  de andere politieke partijen uit de combinatie: PSV, Trefpunt 2000 en UPS. PSV is inmiddels ook uit de politieke combinatie gestapt. Op verschillende momenten zijn er overlegmomenten geweest op initiatief van de UPS  met de kopstukken van PL over de voortgang en afstemming van zaken. Helaas bleek telkens weer dat de afspraken niet werden nagekomen.  Elke afspraak met de PL bleek op water te zijn geschreven.
Na een inhoudelijke bespreking van de ervaringen met de Volksalliantie is het bestuur van de UPS gemandateerd om per direct uit de Volkalliantie te stappen  en de toekomst van de UPS uit te stippelen.

error: Kopiëren mag niet!