Verkrachtende stiefvader veroordeeld tot 2 jaar Verwekt kind bij minderjarig meisje

De 41-jarige stiefvader Christopher die zijn toen 15-jarige stiefdochter verkrachtte, werd gisteren tot twee jaar veroordeeld. Rechter Marie Mettendaf gaf aan dat het slachtoffer aangifte had gedaan wegens verkrachting. Op de afgelopen zitting kwam het meisje terug op haar eerdere afgelegde verklaring en beweerde huilend dat zij een ‘liefdesrelatie’ had met de verdachte.
Deze zaak is aan het rollen gekomen toen een tante, Esther, het vermoeden kreeg dat de buik van het meisje met de dag groter werd. Zij bracht Shivani naar een arts en daar bleek dat zij in verwachting was. De verdachte had in eerste instantie het feit ontkend, maar later bekende hij. De magistraat merkte op dat de moeder en de oma van het meisje veel eerder iets hadden opgemerkt. De verdachte is een volwassen man, hij dient het kind te beschermen. Inmiddels is het meisje reeds bevallen.
De openbare aanklager Nirmala Maikoe gaf aan dat de verdachte strafbaar is. Zij eiste een straf van 4 jaar met aftrek.
Advocaat Raoel Lobo verzocht de rechter om Christopher vrij te spreken subsidiaire een mildere straf te willen opleggen. Het slachtoffer heeft een brief geschreven, waarin zij de rechter verzocht heeft  om de verdachte in vrijheid te willen stellen, zodat hij de verantwoordelijkheid van zijn kind op zich kan nemen. Lobo las de brief voor tijdens zijn pleidooi. Ook gaf de raadsman aan dat de verdachte bereid was de moeder van het slachtoffer als zijn vrouw terug te willen hebben. De moeder die zelf ook in de zaal aanwezig was, weigerde evenwel om de man te accepteren. Dagblad Suriname sprak met de moeder van het slachtoffer. “Hoe kan ik met zo een man weer gaan wonen?”, waren de emotionele woorden van de moeder. Christopher blijft aangehouden. Hij is bijkans 6 maanden opgesloten en hij heeft dus nog anderhalf jaar te gaan.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!