Pedofiele vader krijgt geen 6, maar 7 jaar cel

Kantonrechter Dinesh Sewratan ging hoger dan de eis van de ovj en legde de pedofiele vader, Marlon H., een gevangenisstraf  op van 7 jaar met aftrek. Marlon heeft zijn dochter vanaf haar 4de jaar seksueel misbruikt. De magistraat tilde heel zwaar aan dit delict. Hij benadrukte dat de verdachte misbruik heeft gemaakt van de vader en dochter relatie. De verdachte heeft het feit langdurig gepleegd. Ook motiveerde de rechter dat de mogelijkheid van enorme psychische schade  van het slachtoffer niet kan worden uitgesloten. De verdachte had beter moeten weten. Hij heeft zijn vaderschap misbruikt.
De openbare aanklager Duncan Nanhoe had 6 jaar gevangenisstraf tegen de verdachte geëist. Toen het meisje 4 jaar was, begon de verdachte haar onzedelijk te betasten. Vanaf haar 10de jaar is de vader begonnen haar te verkrachten. De verdachte geeft het feit toe. Echter blijft hij bij zijn verklaring dat het vanaf haar 13de jaar is begonnen. Het feit ging door totdat het in de kerk bekend werd. De gynaecoloog heeft zijn bevindingen hierover op papier gezet. Steeds wanneer het meisje weigerde, moest zij slagen van haar vader incasseren. Het meisje heeft uiteindelijk het feit kenbaar gemaakt aan haar moeder. De vervolgingsambtenaar achtte de twee feiten wettig en overtuigend bewezen. Hij eiste daarom een straf van 6 jaar met aftrek.
Advocaat Guno Rijssel verzocht de rechter om niet mee te gaan met het strafvoorstel  van de vervolgingsambtenaar. De raadsman betoogde dat de verdachte een bouwvakker is. Hij werkte niet regelmatig en was vaak thuis. De raadsman bracht de sociaalmaatschappelijk omstandigheden van de verdachte naar voren. De magistraat legde geen 6 jaar op maar verhoogde de straf naar 7 jaar cel aan de pedo Marlon H..
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!