Behandeling rechtszaak tegen KTPI in de loop van de week

De behandeling van de rechtszaak tegen de KTPI-leiding zal in de loop van deze week aanvangen. De bestuursverkiezing van de KTPI zou volgens voorzitter Willy Soemita niet later dan de laatste dag van het eerste kwartaal van dit jaar moeten plaatsvinden. Oesman Wangsabesari, de ondervoorzitter van de partij, zegt echter dat de verkiezing niet  mag plaatsvinden alvorens het kort geding is afgerond. Het verzoek is gericht aan de rechter om de statuten en het huishoudelijk reglement te beoordelen naar de graad van hun rechtvaardigheid, transparantie en betrouwbaarheid. Wangsabesari zegt dat naar zijn oordeel de documenten aan geen van deze punten voldoen.
Het in ongenade gevallen hoofdbestuurslid is inmiddels officieel geroyeerd. De ondervoorzitter is naar de rechter gestapt, waarbij hij twee zaken heeft ingediend. Eén betreft de rechtsgeldigheid van de op 12 februari gehouden KTPI-vergadering in het centrum van de partij aan de Bonistraat. In de tweede rechtszaak vraagt Wangsabesari de rechter om een rechterlijke commissie te benoemen die de aanstaande hoofdbestuursverkiezingen moet organiseren.
KTPI- voorzitter Willy Soemita zegt dat met het  royement van Wangsabesari de partij een andere koers is opgegaan. Men is nog steeds bezig te kijken naar een geschikte datum voor de bestuursverkiezing.
De twee KTPI-parlementariers, Oesman Wangsabesari en Refano Wongsoredjo, hebben beiden de partij verlaten en een éénmansfractie opgericht in de DNA. De KTPI is een partij in de Megacombinatie zonder zetels en hebben geen onderhandelingspositie meer in de coalitie.

error: Kopiëren mag niet!