Dubbelrood stoplichten op hoek Zwartenhovenbrug en Keizerstraat

Het zijn in feite voorlopige stoplichten, maar ze zien er al vreemd uit. Deze verkeerslichten hebben twee rode signalen die beide tegelijk op rood springen. Een totaal nieuw soort stoplicht. Henk Wip, hoofd afdeling Verkeer op het ministerie van Openbare Werken, vertelt dat uit voorzorgsmaatregelen voor dit uniek verkeersmeubilair is gekozen. Wip zegt dat door een ondergrondse kabelkink de lichten op die hoek waren uitgeschakeld. Om de situatie snel de baas te zijn, is ervoor gekozen om voorlopige verkeerslichten te plaatsen. De twee rode lichten moeten als een soort back-up worden gezien.
Wip legt uit dat bij een eventuele uitval van een van de rode lichten het andere blijft werken. Er moet volgens hem altijd een roodlicht-beveiliging zijn. ‘Een roodlicht-beveiliging houdt in dat ook als een  rood lichtje  mocht uitvallen, er geen verkeerscalamiteiten daaruit mogen voortvloeien. De OW-topambtenaar vertelt verder dat het ministerie momenteel bezig is met een onderzoek om sensorstoplichten te installeren. Die stoplichten verspringen naar gelangd de drukte van het verkeer  op de hoek op dat moment. ‘Momenteel zijn er al twee aanbesteed. Het contract is al getekend. Het gaat om de kruispunten Johannes Mungrastraat en Hendrikstraat en de Gemenelandsweg en de Zinniastraat.’
In de toekomst wil OW verkeerlichten installeren die verkeersafhankelijk zijn. Het gaat dan om systemen  die op basis van de intensiteit het verkeer zullen regelen.

error: Kopiëren mag niet!