OM eist samen 8 jaar cel in berovingszaak

De vervolgingsambtenaar Shanta Mahadew eiste 8 jaar cel tegen Lemmy G. en Maikel M. De verdachten zouden op 25 september aan de Koningstraat een tas hebben weggerukt. In die tas had de benadeelde SRD 22.000 bewaard. Ook heeft Lemmy zich schuldig gemaakt aan een beroving. Hij had zich op 26 november 2011 voorgedaan als een taxichauffeur. Een vrouw die op straat liep, werd door de verdachte gevraagd of zij een taxi wilde. De vrouw stemde toe en nam plaats in de auto. Lemmy heeft de vrouw gedwongen tot afgifte van haar kostbare bezittingen. De officier van justitie achtte beide feiten tegen Lemmy wettig en overtuigend bewezen. Lemmy geeft beide feiten volmondig toe. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een gevangenisstraf tegen Lemmy van 5 jaar met aftrek. Tegen Maikel achtte het OM medeplichtigheid aan de beroving van de tas wettig en overtuigend bewezen. Hiervoor hoorde Maikel een straf van 3 jaar tegen zich eisen.
Advocaat Leter die de verdachte Maikel juridisch bijstaat, betoogde dat haar cliënt vanaf begin tegenstrijdige verklaring heeft afgelegd. Hij weet niets af van de strafbare feiten. Hij was als het ware op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Hij is ongewild betrokken geworden in de daad van zijn medeverdachte. De advocaat verzocht de rechter om rekening te houden met de omstandigheid van de verdachte dat hij een first offender is. Bovendien heeft de benadeelde Maikel niet herkend. De raadsvrouw verzocht de rechter om aan de eis van de officier voorbij te gaan en een mildere straf op te leggen.
Advocaat Hedley Derby gaf aan dat hij nog niet gereed was om te pleiten. Echter was rechter Albert Ramnewash niet op de hoogte dat Lemmy ook een advocaat toegevoegd had gekregen. Derby verzocht de rechter om over het dossier te beschikken. Hij heeft behoefte om op een andere dag te pleiten aangezien het strafvoorstel hoog is. De magistraat maakte duidelijk dat indien de raadslieden verzoeken hebben, zij het van te voren duidelijk moeten maken voor de aanvang van de zaak. Deze zaak werd verdaagd naar 20 maart. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!