Militair vrijgesproken in berovingszaak

Een militair die ervan verdacht wordt drie berovingen gepleegd te hebben, werd gisteren door de krijgsraadrechter vrijgesproken. De verdachte had advocaat Raoel Lobo in de arm genomen. Volgens de raadsman heeft zijn cliënt niet meegedaan aan de beroving. Hij zou slechts zijn wagen hebben uitgeleend aan een van de rovers. Verder zou de verdachte niets afweten van de strafbare handelingen die de rovers later gepleegd hebben.’ Uit het onderzoek blijkt dat Waldo’s Travel, een bloemenzaak en een cyber café zouden  zijn beroofd. De auditeur- militair had vrijspraak geëist, omdat er geen wettig en overtuigend bewijs  is geleverd tegen de verdachte. Rechter Iwan Rasoelbaks heeft conform de eis de verdachte gevonnist, namelijk vrijspraak.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!