252 naturalisaties binnen 2 uur

De aanname van de wet, waarbij er 252 Surinamers zijn bijgekomen, is gisteren binnen een recordtijd van twee uur en vijf en veertig minuten afgerond in De Nationale Assemblee. Dit is voor het eerst in zes jaren tijd gebeurd. Om een beeld te schetsen. Het ging om 5 wetten, waarin er ongeveer steeds 50 buitenlanders werden genaturaliseerd. Na de eerste ronde, die ruim een uur duurde, had de regering zeker een uur nodig om zich voor te bereiden op de vragen die waren gesteld.  De minister van Justitie en Politie, die daarna aan het woord kwam, beantwoordde de vragen binnen veertig minuten.
In de tweede ronde had noch het parlement noch de regering behoefte om het woord te voeren. In de derde tevens de laatste ronde vroeg Rabin Parmessar het woord. Hij zou daarin alle leden vragen om voor deze wetswijziging te stemmen. Dat gebeurde ook. De wetten werden met 34 algemene stemmen aangenomen. Dit betekent dat ons land door naturalisatie 252 Surinamers rijk is geworden.
Vanaf gisteren mogen onder velen ook Patricia Park, Dharamdai Vishnu, Raymond Joseph, Arjune Persaud en Xuecong Wu zich Surinamer noemen.

error: Kopiëren mag niet!