Vredenburgstar als eerste naar finaleronde LSO

De ploeg van Vredenburgstar heeft zich als eerste geplaatst voor de finaleronde van de LSO. Ondanks ze vrijwel de hele wedstrijd met 10 man hebben gespeeld, won ze van AS Highwaystar met 3-0. Sjafier Faudjar van Vredenburgstar kreeg reeds in de 3de minuut de rode kaart tegen zijn oude ploeg. Toch won deze ploeg met 3-0 na een 1-0-ruststand. Competitietopscorer Iwan ‘Baiwa’ Ave noteerde zijn 23ste doelpunt van het seizoen. In de tweede helft maakten de ‘veteranen’ Steven Berenstein en Vinod Bhagirath de andere goals. Door deze overwinning lonkt de ploeg van Zico Orie ook naar de 2 bonuspunten die de eerste plaats van de algemene ronde oplevert. Vredenburgstar heeft er 42 punten uit 17 partijen.
Concurrent Caravan liet voor de tweede week achter elkaar punten liggen. Tegen Jong Jivan Jotie speelden ze 2-2 gelijk. Bij rust stond Caravan voor met 1-0 door een goal van Ival Asaf. In de tweede helft scoorde Sergio Comvalius van Jong Jivan Jotie twee keer, terwijl Jermain Mac Donald ook het net vond voor Caravan. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 2-2-gelijkspel. Op dit moment heeft Caravan 37 punten uit 16 wedstrijden en staat op de tweede plaats. Donderdag kan Caravan ook haar finaleplaats (top 4) veilig stellen, wanneer ze uitkomen tegen Cruzeiro.
Hindelaya zit nog steeds in de race om de top 4. De ploeg van de Rahemalweg won in de laatste minuut van de wedstrijd van Cruzeiro met 2-1. Rakesh Gogli zorgde voor de matchwinner, nadat Brian Brandveen in de 88ste minuut nog gelijk had gemaakt voor Cruzeiro. Eerder had Riteshkumar Ramkoemar Hindelaya op 1-0 gebracht. Hindelaya staat momenteel op de 4de plaats, goed voor een plaats in de finaleronde.
Twee ploegen die ook meedoen om de laatste finaleplaats, zijn Eendracht en Hindboys. Deze ploegen speelden tegen elkaar afgelopen weekend. Hindboys nam twee keer een voorsprong, Eendracht maakte beide keren gelijk. Inaldo ‘Carlos’ maakte in de 26ste minuut gelijk (1-1), nadat Gillion van der Loo Hindboys in de 9de minuut op 1-0 had gezet. In de 40ste minuut nam Hindboys een 2-1-voorsprong middels een goal van Sercinio Carron. In de 66ste minuut maakte Pansa weer gelijk voor Eendracht. Dit werd ook de eindstand. In de 90ste minuut kreeg Andwele Baja nog de rode kaart bij Eendracht.
In de Tweedeklasse won Jivan Jotie met 2-1 van Jong India, een stand die reeds bij rust was bereikt. Radjinderkoemar ‘Pinda’ Rattan zetten Jivan Jotie op 1-0, Jules van Halen maakte er 2-0 van. In de 45ste minuut kon Jong India tegenscoren via Gerrit Langaman. In de tweede helft (79ste minuut) kregen de vechtersbazen Gerrit Langaman (Jong India) en Soenderpersad Ghiroa (Jivan Jotie) de rode kaart van de arbiter.