Advocaat in moordzaak Marinebasis: “Wij zijn op zoek naar de waarheid”

Advocaat Stanley Marica heeft voor de waarheidsvinding  behoefte om een confrontatie tussen een politieman en de moeder van de verdachte aan te gaan. Dit vanwege het feit dat de verklaring van de moeder haaks staat op de verklaring van de politieman. De moeder heeft op de afgelopen zitting verklaard niet te weten dat de politie spullen in beslag had genomen. Zij was niet constant aanwezig tijdens het verrichten van het huisonderzoek door de politie.  “De  waarheid  moet naar boven komen ”, merkte advocaat Marica op.
Gisteren werden er drie getuigen gehoord. De eerste getuige was een human resource officier. Zij gaf aan dat op die maandag van 18 juli Charles A. niet aan het werk was. De verdachte deed andere klusjes en hij was fulltime werkzaam bij een werkgever. Zij wist het wel omdat op die bewuste dag Charles geen uniform aan had. Hij kan dus niet aan het werk geweest zijn.
Hierna werd de desbetreffende politieambtenaar gehoord. Hij heeft het onderzoek verricht in deze zaak. De agent is op twee verschillende momenten naar de woning van de verdachte geweest. De eerste keer was het gelijk na de aanhouding en daarna nog een keer. Tijdens het huisonderzoek was de moeder van Charles thuis. Met haar toestemming heeft de politie onderzoek verricht in de woning. In de bergruimte werd een deel van een kartonnen doos aangetroffen. Ook op de werkplaatsen van de verdachte zijn er onderzoekingen verricht. Op een van de werkplaatsen is er een touw aangetroffen dat gelijkenissen vertoont met het touw welke op het lijk van Latnawatie Sardjoe is aangetroffen. De derde getuige was een ex-directeur van een keuringsbedrijf. Kantonrechter Daniële Karamatali zal op 23 april ingaan op het verzoek van de raadsman over de confrontatie. Charles blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!