Anderhalf jaar gevangenisstraf geëist tegen verdachte Papatam

Officier van Justitie Carmen Rasam eiste 1.5 jaar cel tegen Roël M. Hij wordt ervan verdacht op 24 december 2009, tijdens het bekende incident van Papatam,  een tas van een Chinees te hebben buitgemaakt. In deze zaak was er toen reeds een aantal verdachten aangehouden ter zake brandstichting, beroving en verkrachting. De kantonrechter had toen ook al tegen die verdachten een straf uitgesproken. Roël M .werd in augustus van het vorig jaar aangehouden. Een medeverdachte die reeds veroordeeld is, beweerde eerder dat hij de tas van de Chinees had weggerukt. Toen hij wilde vluchten, werd hij door de politie aangesproken. Roël kwam op dat moment aan en nam de tas weg. Al die tijd heeft Roël zich uit de armen van de politie weten te houden. De vervolgingsambtenaar achtte beroving wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een celstraf van anderhalf jaar tegen Roël.
Advocaat Raoel Lobo betoogde dat de medeverdachte voor anderhalf jaar is veroordeeld. Volgens Lobo zou die medeverdachte geweld hebben toegepast, terwijl deze verdachte slechts gebruik heeft gemaakt van de gelegenheid om de tas mee te nemen. Lobo verzocht de rechter om de verdachte een mildere straf op te leggen.  Kantonrechter Daniëlle Karamatali doet uitspraak op 23 april. Roël blijft aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!