23 finalisten tijdens Grand Finale Nationaal Popjawa Songfestival

De Grand Finale van het Nationaal Popjawa Songfestival 2012 zal gehouden worden op zaterdag 31 maart 2012 in PL-activiteitencentrum Beekhuizen. Simultaan zal ook gehouden worden het Gamelan Songfestival. De 1e voorronde was op zaterdag 3 maart en uit die groep zijn er 10 finalisten gekomen. De 2e was op 10 maart jl. en eveneens 10 finalisten. Uit het rijstdistrikt Nickerie komen er 3  winnaars van het eerder gehouden Popjawa Songfestival aldaar. In totaal zijn er 23 finalisten. In de finale zullen de deelnemers een stukje van hun voorrondelied ten gehore brengen en ook een nieuw lied. Deze moeten in genre verschillen.
De finalisten zijn onder andere: Aarifin Djahar, Gwen Sakrama, Glaines Sakrama, Sarijoen Sarmijo, Jermaine Mangoendikromo, Luciano Hardjoprajitno, Sonica Hamid Ridwan, Kadjan Senoh en Noerjaredja Erick (1e voorronde).Ravy Soredjo, Mia Samijadi, Rachel Gonsalves, Elvis Kromodimedjo, Wongsowiredjo Toflano, Djopawiro Gaby, Madiksan Jerry, Kartonidjojo Merlien, kendry kartopawiro en Fernando Sonosemito (2e voorronde). Uit Nickerie: Erick Djopawiro, Eliza Djahari en Kevin Pawirosonto.
Erick Djopawiro eindigde op de 4e plaats in Nickerie, maar mag na afstemming met de winnaar van 1e plaats in Nickerie, Jalil Sodikromo, hem vervangen. De 11-jarige Jalil Sodikromo mocht vanwege zijn leeftijd  niet deelnemen aan het Nationaal Popjawa Songfestival. De finalisten zullen muzikaal begeleid worden  door de muziekformatie Caliber Splash onder leiding van Darin Madja.  Het doel van het festival is om Javaanse taal door middel van  muziek te bevorderen onder de gemeenschap met name de Javaanse jongeren. (foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!