President Caribbean Court of Justice bezoekt Juspol-minister

De president van de ‘Caribbean Court of Justice’ (CCJ), Dennis Byron, heeft  in het kader van de Caricom Staatshoofdenmeeting in ons land een  kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Justitie en Politie, Martin Misiedjan.  Het voorstel was eerder in Caricom-verband gedaan om tijdens deze meeting een directe communicatielijn tussen staatshoofden en de president van het Caribische Hof te creëren. Dit biedt de mogelijkheid om de staatshoofden beter te informeren, zodat besluiten in het belang van het Hof ook door de staatshoofden genomen kunnen worden.
Byron beloofde tijdens het kennismakingsbezoek documenten ter beschikking van het ministerie te zullen stellen, waardoor  de Surinaamse justitie zich beter kan voorbereiden. Vervolgens zal ons staatshoofd geïnformeerd worden en dit zal resulteren in een forum voor CCJ om zaken aan te kaarten. De CCJ -president hoopt dat op deze Caricom Staatshoofdenmeeting goedkeuring wordt gegeven aan het Canadees voorstel ‘Versterking van het Regionaal Justitieel Systeem’.  Hij benadrukt dat door te communiceren met de staatshoofden, de onafhankelijkheid van het Caribische Hof niet in gevaar komt.

error: Kopiëren mag niet!