Vrouwelijk oplichterstrio voortvluchtig

Een Chinese winkelierster te Klaaskreek kreeg op zaterdag 3 maart bezoek van drie vrouwelijke schoonheden. Het drietal deed zich voor als ambtenaren van de vreemdelingendienst en vorderde inzage in haar paspoort. De onderneemster moest volgens de dames USD 500  betalen, omdat het paspoort zou zijn vervallen. Indien niet direct aan dit bedrag zou worden voldaan, zou de winkel worden gesloten. De winkelier betaalde de tegenwaarde van SRD 1.650 waarna de dames vertrokken. Bij verificatie door de winkelierster, zag ze dat haar paspoort geldig is tot en met 2018. De verdachten zijn nog niet achterhaald. De recherche van Geyersvlijt is belast met het onderzoek. De politie doet een beroep op de gemeenschap alert te zijn. ‘Trek eerst alles goed na, alvorens uw bescheiden aan derden te overhandigen.’ Andere benadeelden kunnen aangifte doen bij de politie.

error: Kopiëren mag niet!