50 jaar huwelijk voor echtpaar Jaglal – Ramsaran

Op 03 maart 2012 was het 50 jaar geleden dat Dewnarainpersad Jaglal en Sroedjwatie Jaglal – Ramsaran elkaar eeuwige trouw beloofden. Het heugelijke feit is herdacht met een kerkdienst ten huize van de familie aan de Welgedacht A-weg.  Dewnarainpersad Jaglal werd op 08 november 1939 geboren in het district Suriname, het huidige Wanica. Zijn echtgenote zag het levenslicht op 20 augustus 1945 te Leiding 7a. Vijftig jaar geleden hadden de wederzijdse ouders goedkeuring gegeven aan het huwelijk.
Dewnarainpersad Jaglal heeft 35 jaren lang onafgebroken les gegeven op de Blakelyschool van de Gemeente AMEC; 25 jaren lang heeft hij gediend als onderhoofd. Volgens Jaglal heeft hij zowel in de onder – als bovenbouw onderwezen. Hij heeft les gegeven aan heel wat jongens en meisjes die thans een goede positie bekleden in de maatschappij. De thans gepensioneerde onderwijzer is ook de oprichter geweest van de Radha Krishna Mandir en de voetbalvereniging Jong Nehru. In zijn jonge jaren heeft Jaglal ook zelf gevoetbald voor deze vereniging.
Sroedjwatie Jaglal – Ramsaran heeft de zorg gehad over het huishouden, haar echtgenoot en hun 4 kinderen, 2 dochters en 2 zonen. De familie Jaglal is verder uitgebreid met 5 kleinkinderen.
Volgens het echtpaar heeft de afgelopen 50 jaar hoogte – en dieptepunten gekend. Het geheim voor een lang en gelukkig huwelijk is volgens het gouden echtpaar wederzijdse liefde en respect voor elkander.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!