Verdachten moord zanger naar rc

In de zaak van de vermoorde zanger, Remy Abdoel, zijn twee verdachten aangehouden. De verdachte R. wordt door Oscar Koulen juridisch bijgestaan.  Koulen gaf aan dat er geen causaal verband bestaat tussen de dood van Abdoel en handelingen van de verdachte. De verdachte was omstreeks  17.30 uur in een zijstraat van de J.Lachmonstraat geweest. Hij had iemand daar afgezet. Op de verdachte zijn er geen sporen aangetroffen. Het lijk van het slachtoffer werd omstreeks 8.00 uur de volgende dag ontdekt. Koulen geeft aan dat de officier van justitie de zaak heeft verwezen naar de rc. Persofficier van Justitie Claudia Bruining geeft aan dat de zaak nu bij de rechter-commissaris is voor de rechtmatigheidstoets. De raadsman is de mening toegedaan dat, indien de rc morgen een beslissing neemt in het nadeel van de verdachte, hij een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering zal indienen, omdat er geen vluchtgevaar zou bestaan.
Het lijk van de 28-jarige zanger werd op 28 februari omstreeks 08.00 uur in een zandweg achter de begraafplaats te Rene’s Hof aan de Waakhuyzenlaan aangetroffen. Het ontzielde lichaam van Abdoel vertoonde tekenen van misdrijf. Satish Jhinnoe, manager van SMC Crew, geeft aan dat het stoffelijk overschot, dat door de politie voor obductie in beslag is genomen, nog niet is vrijgegeven aan de familie, waardoor de begrafenis nog niet kan plaatsvinden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!