Miskin wacht op orders Bouterse

Minister Michael Miskin moet nog van president Desi Bouterse horen welke stappen er moeten worden genomen om prijzen van eerste levensbehoeften te laten kelderen. Op 25 februari, tijdens de herdenking van de Dag van de Revolutie, zei Bouterse dat  de prijzen van eerste levensbehoeften omlaag zullen gaan. ‘Ik zal het van hem horen’, zegt de handelsminister.
‘De president heeft de dingen gezegd. Ik weet of ik ze ga uitvoeren. U weet niet of ik het moet uitvoeren. De president heeft het gezegd, u moet hem vragen’, reageert Miskin als hem gevraagd wordt welke stappen er intussen zijn genomen om die laatste belofte van Bouterse werkelijkheid te laten worden.
De bewindsman zegt dat dit niet de eerste keer is dat Bouterse een dergelijke uitspraak doet. In zijn jaarrede van 2012 haalde de president dit al aan.
Miskin denkt dat subsidie de enige manier is waarop prijzen van levensmiddelen omlaag kunnen. Intussen heeft het kabinet informatie van hem gevraagd. Die is al opgestuurd. ‘Als de president een plan heeft, ben ik daar om het uit te voeren.’

Bouterse:  “De Regering zal in 2012 de nodige voorzieningen treffen om de elementaire goederen van levensonderhoud betaalbaar en bereikbaar te houden voor ons volk. Tevens zal er een speciaal beleid ontwikkeld worden om de huidige prijzen van eerste levensbehoeften te beteugelen.” (Jaarrede 2012)
“2012 zal voor deze regering het jaar van aktie en prestatie moeten worden, het jaar waarin wij alles in het werk zullen stellen om de aan u beloofde verbeteringen in versneld tempo te realiseren. Het Ontwikkelingsplan 2012 – 2016, onlangs goedgekeurd door De Nationale Assemblee, zal hierbij de leidraad zijn. Er is veel te doen, maar wij zullen met geloof in ons zelf, met hard werken en met het blijven samenbundelen van onze krachten, voelbare en zichtbare resultaten boeken.”

error: Kopiëren mag niet!