Minov zet schoolbus in voor studenten Wageningen-Nickerie

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft sinds maandag een schoolbus ingezet voor het vervoer van Avond Kweek A-studenten van Wageningen en Henar naar Nickerie. De studenten waren enkele dagen verstoken van onderwijs, vanwege het uitvallen van de bus die de route onderhield. De buschauffeur die voor de NVB rijdt, wacht al bijkans 5 maanden op zijn geld. Roy Katisa van Inspectie Onderwijs Nickerie zegt dat het onderdirectoraat Technische Dienst sinds gisteren ervoor gezorgd heeft dat er schoolvervoer is. De studenten moeten een schoolkaart van SRD 2,50 aanschaffen, waarmee ze de hele maand gratis vervoerd kunnen worden.
Jeugdparlementariër Regillio Dors en zijn collega-studenten vonden het vervelend dat de NVB-bushouder die deze route eerder verzorgde, zonder meer aan een kant is gezet. Nota bene heeft hij zijn geld voor de 5 maanden waarin hij zijn diensten heeft verleend, nog niet ontvangen.  Dat is ook de reden dat de studenten afgelopen  maandag niet hebben gereden met  de schoolbus, maar met de duurdere NVB-schoolbus waarvoor ze dagelijks SRD 4.30 moeten betalen. Dors zegt dat de studenten zich op die manier solidair hebben getoond met de NVB-buschauffeur.
Vanaf gisteren rijden de studenten normaal met het gratis Minov-schoolvervoer. Dors zegt blij te zijn dat de studenten van Wageningen en Henar nu gegarandeerd vervoer hebben. Voorzitter Kenneth Themen van de OBS, die het schoolvervoer landelijk onderhoudt, zegt dat voor aanvang van dit schooljaar het Minov samen met zijn organisatie naar mogelijkheden zocht hoe deze groep studenten te accommoderen. De OBS verzorgt alleen het schoolvervoer voor dagonderwijs. Uiteindelijk werd de NVB bereid gevonden de avondstudenten te vervoeren naar hun schoollocatie. Er kwam echter een kink in de kabel toen de chauffeur besloot te stoppen met rijden, omdat hij zijn geld niet kreeg van de NVB. Dors hoopt dat de NVB gauw tot een vergelijk komt met de chauffeur, waardoor hij op korte termijn kan beschikken over zijn tegoeden.  Technische Diensten zal ook in Commewijne en Saramacca het schoolvervoermodel toepassen voor de avondstudenten.

error: Kopiëren mag niet!