Nickerie drugszaak verdaagd

In de Nickerie drugszaak, waarbij zeven personen terecht staan, waren twee van de verdachten door rechter Anand Charan op de vorige zitting vrijgesproken. De mannen werden verdacht van het opzettelijk invoeren van 21.280 gram cocaïne. Deze zaak stond vrijdag voor repliek en dupliek op de rol. Vanwege de gezondheidsituatie van de officier van justitie stelde de magistraat deze zaak uit naar 16 maart.
Op 23 april 2011 werd de hoeveelheid drugs vanuit Guyana naar Nickerie ingevoerd. Tegen de twee mannen had de vervolgingsambtenaar vrijspraak geëist. De rechter heeft conform de eis gehandeld.  Tegen elk van de overige vijf verdachten, Ruben Ch., Yusuf  P., Soeris M., Moeniendre D. en John M., werd een gevangenisstraf van vier jaar  met een geldboete van SRD 50.000, subsidiair 10 maanden hechtenis, geëist. De officier achtte tegen het vijftal de invoer wettig en overtuigend bewezen.
De politie kreeg een tip dat er drugs op die bewuste dag, 23april 2011, zou worden getransporteerd naar Paramaribo. Het gelukte de sterke arm op de Oost-Westverbinding het voertuig, waarin de hoeveelheid drugs verstopt zat, in beslag te nemen en de verdachten aan te houden en in verzekering te stellen. Het vijftal blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!