JOE…ja man!

Een r&b-show is best wel een heel leuke show. Wie dacht een stijve  man op het podium te zien, had het glad mis. JOE song zijn liedjes zo energetic en met veel zwang dat zijn optreden een is waarover er heel lang zal worden gesproken. Ook om het feit of hij wel of niet playbackte. Straks meer daarover.
In het voorprogramma traden onze eigen veelbelovende artiesten als Danitsia, Enver en Rashly op die  het uitstekend deden. Vergeet Damaru niet. Gio kwam op het podium en deed wat hij altijd doet. Goed!
En toen brak het moment aan waarop JOE, the man van de avond zou optreden. En wat een optreden is het geworden. JOE kwam stormend het podium op. Song alsof hij voor zijn leven vocht. Danste en bracht de dames hun hoofden op hol.
Halverwege zijn show klom hij op een kruk, met gitaar in aanslag en song twee liedjes. Iets dat niet zo vaak voorkomt in ons land. Aan het eind moest hij I want to know steeds zingen. Ik kreeg er ook niet genoeg van. Hij liep na zijn laatste nummer weg en liet iedereen hunkerend achter.
Minpunten
Kan je het slecht opgekomen publiek een minpunt noemen? Ik denk van niet. Feit is dat NIS niet gevuld was. Maar de sfeer zat er desondanks wel goed in. Vraag aan de vrouw van vicepresident Robert Ameerali.  Kitty Ameerali stond op het heetste moment van de show op, liep naar het podium en bewonderde JOE van dichtbij. Ze bewees dat je geen bomvolle zaal nodig hebt om iets leuk te maken.
Een echt minpunt was wel het geluid. Al vanaf het begin werd het duidelijk dat het geluid knudde was. JOE’S mike (een van die ouderwetse) viel steeds uit. Later hoorde je constant een brommend geluid. Het ergste was wel toen JOE staande de show zei dat het geluid wel eerst gefixt moest worden voordat hij doorging knudden.
En playbackte JOE wel of niet. Ik zag hem wel playbacken en tegelijk ook echt zingen. Er werd zover mijn kennis reikt een cd  met zijn tracks met background zangers afgespeeld. Zijn liveband speelde tegelijk ook. Dus het was een mengeling van live en playback. Het kan best wel zo zijn dat de cd werd afgespeeld om de backgroundzangers die er niet waren op te vangen. Dat kan.
Gregory Rijssen

error: Kopiëren mag niet!