Georganiseerd Overleg heeft geen advies Fiso 2-reeks Brandweerbond

Het Georganiseerd Overleg heeft nog steeds geen advies uitgebracht inzake de  Fiso 2-salarisreeks van het Korps Brandweer Suriname (KBS).  Dit deelt voorzitter John Seedorf van de Brandweerbond Dagblad Suriname mee. De bond heeft de regering tot en met woensdag aanstaande de gelegenheid gegeven de reeks in uitvoering te brengen.  Als dat niet gebeurt, zal de alv beslissen of de dispensatie die gegeven is, wordt ingetrokken, zegt de bondsvoorzitter. De bond komt op 7 maart aanstaande in een alv bijeen.  De leden van de brandweerbond voeren al bijkans twee maanden actie, omdat de regering zich niet kan committeren aan uitvoering van deze reeks. Vicepresident Robert Ameerali opperde dat bij uitvoering ook andere bonden zullen gaan springen om een salarisaanpassing. Seedorf vindt dat maar een waardeloos argument. “De vicepresident kan nog steeds niet zeggen welke bonden dat zijn.” Het GO kreeg van de RvM de opdracht eerst een advies uit te brengen over deze Fiso 2-salarisreeks. Afhankelijk van het advies zal de regering het besluit nemen de leden van het korps  uit te betalen conform deze Fiso 2-reeks. Dagblad Suriname verneemt dat uitvoering van deze reeks voor de regering onaanvaardbaar is, ongeacht het advies van het GO.

error: Kopiëren mag niet!