Vrouw vindt boete SRD 1.000 te zwaar

Een 52-jarige bejaardenverzorgerster kreeg een boete van SRD 1.000 opgelegd.  Als zij niet betaalt, moet zij voor  15 dagen de bak in. De vrouw werd op 25 januari 2012 tijdens een verkeerscontrole bekeurd wegens het rijden zonder een gedekte verzekering. De vrouw beweerde gisteren op de zitting dat zij op weg was naar haar verzekeringsagent toen zij door de politie werd bekeurd. Frappant in deze zaak is dat de ingangsdatum van de huidige verzekering 2 februari 2012 is.
De vervolgingsambtenaar Claudia Bruining achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. De officier van justitie eiste een straf van SRD 1.000, subsidiair 15 dagen hechtenis. “Ik vind de boete te veel en te hoog”, was het laatste woord van de vrouw.
Rechter Anand Charan had geen reden om af te wijken van de eis. Hij legde een straf op conform de eis, namelijk een boete van SRD 1.000, te vervangen door 15 dagen hechtenis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!