Verdachte moord Gena krijgt verlenging

De 25- jarige Wanita Toewar die zich heeft verhangen in de strafinrichting te Santo Boma, zou betrokken zijn geweest in de levensberovingszaak van Dilip Gena. Toewar meldde  zich op 22 februari uit vrije wil aan bij de politie. Zij beweerde dat zij zich schuldig had gemaakt aan moord samen met haar vriend P.G. Op 23 februari verhing zij zich aan een stuk laken aan het traliewerk van haar cel. Volgens informatie zou zij een brief hebben achtergelaten, waarin zij het moordcomplot beschrijft. Toewar zou een buitenechtelijke relatie hebben met Gena. Ook onderhield zij een buitenechtelijke relatie met P.G.
P.G. werd op grond van de verklaring van Toewar en de brief die zij had geschreven, aangehouden en in verzekering gesteld. Hij  is op vrijdag 24 februari voorgeleid. De aanhouding werd met 30 dagen verlengd. Advocaat Benito Pick staat de verdachte juridisch bij. Hij bevestigt de inverzekeringstelling van zijn cliënt.
De 48-jarige Dilip Gena werd sinds maandag 22 oktober 2010 vermist. Hij werd voor het laatst rond het middaguur voor zijn woning aan de Mon Plaisierweg gezien. Gena, woonachtig in Nederland, verbleef hier enkele maanden in zijn vakantiehuis. Zijn skelet werd uiteindelijk op  28 januari te Mata gevonden. Zijn auto, een witte Toyota Mark X, werd teruggevonden op het Mismanproject, richting Rijsdijk. Er was in deze zaak een geldsbedrag van SRD 25.000 uitgeloofd voor het levend terugvinden van Gena.
Volgens een anonieme getuige is er heel veel geld aangetroffen in de woning van de overledene. Hij vraagt zich af of er geen sprake is geweest van een roofmoord.

error: Kopiëren mag niet!