BBGO houdt vast aan rvt-positie Pensioenfonds

De Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) eist nog steeds een positie op in de raad van toezicht (rvt) bij het Pensioenfonds. Het BBGO-bestuur onder leiding van Deekman heeft dit op 8 december van het vorig jaar schriftelijk kenbaar gemaakt aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza). De bewindsman heeft het  bestuur in januari ontvangen voor een onderhoud, maar er zijn geen concrete afspraken gemaakt over deze wens van de belangenbehartigingsorganisatie. De posities in de  rvt zijn verdeeld over Biza, het Pensioenfonds en de CLO.
BBGO-voorzitter Armand Deekman vindt deze vertegenwoordiging in de raad van essentieel belang. Hierdoor kan de BBGO dan alle processen die te maken hebben met de transformatie van de pensioenen van ABB naar Fiso en het welvaartsvast maken van de pensioenen, helpen meesturen.  Deekman zegt dat het welvaartsvast maken van het pensioen reeds in een beschikking in 2008 is vastgelegd.  ‘Maar in de praktijk merken wij er nog niets van.’
Deekman maakt zich zorgen over het feit dat er geen progressie wordt gemaakt in dit proces, wat ook betekent dat de pensioenen steeds achterlopen. Bij het kennismakingsbezoek op 18 januari heeft het bestuur Deekman met de Biza-bewindsman afgesproken dat de onderhandelingen hiertoe gauw van start gaan. Het wachten is op Biza. Dit departement moet nog een onderhandelingsteam samenstellen. De BBGO heeft zijn onderhandelingsteam al klaar. Deekman zegt dat er geen tijd te verliezen is. De gepensioneerden hebben een hoge leeftijd. Langer uitstellen van dit proces is dus niet verstandig.

error: Kopiëren mag niet!