Echtpaar in Saramacca slaat de hand aan zichzelf

De 37-jarige N.M. en de 46-jarige O.R. hebben gisteren het leven gelaten na inname van een dodelijke hoeveelheid verdelgingsmiddel. N.M. was volgens buurtbewoners een nicht van O.R. Beiden remigreerden drie jaren terug naar Suriname en namen hun intrek op Maho, beter bekend als plantage Aitnoch te Saramacca. Ze leefden in concubinaat, vertellen de buurtbewoners. Vermoedelijk heeft het koppel ruzie gehad en heeft eerst de vrouw het verdelgingsmiddel ingenomen. Zij is in een bosschage vlak aan de overkant van het woonadres gevonden, terwijl de man in kritieke toestand in huis werd aangetroffen. Bij aankomst van de politie was de man wel aanspreekbaar. Bij het lijk van N.M. werd een emmer met enkele verdelgingsmiddelen aangetroffen. O.R. heeft de meldkamer zelf gebeld. Hij werd afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na enkele uren heeft ook hij de geest gegeven. Politiewoordvoerder inspecteur Humphrey Naarden heeft de dood van het echtpaar bevestigd. De zaak wordt verder onderzocht.

error: Kopiëren mag niet!