Jeugdige drugsgebruikers aangehouden

Vijf jongeren in de leeftijdsklasse van 13 en 15 jaar zijn tussen maandag en woensdag jongstleden door de politie van Lelydorp aangehouden. De aanleiding tot deze aanhouding kwam na de aangifte van de ouders van de 13-jarige dat hun zoon  zich bezighoudt met drugs. In zijn klerenkast troffen de ouders een hoeveelheid marihuana aan. De zoon werd hiermee geconfronteerd en gaf aan deze op straat te hebben gevonden. Gaandeweg het onderzoek bekende hij het verderfelijk spul bij een schoolgenoot te hebben gekocht. Zijn verklaring leidde tot de aanhouding van de overige vier.
De marihuana zou zijn betrokken bij een manspersoon. Het verderfelijk spul werd onder de jongeren verhandeld en door hen gebruikt. Hangende het onderzoek zijn deze jongeren te Opa Doelie in verzekering gesteld. Het verder onderzoek ligt in handen van de politie van Lelydorp. De politie doet hierbij een beroep op ouders en verzorgers te allen tijde alert te zijn. Let goed op uw kroost en het controleren van hun spullen is niet overbodig. Daarnaast is het ook raadzaam het gedrag van uw kinderen goed in de gaten te houden. Uw alertheid en uw reukorgaan kunnen veel narigheid voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!