Havo 2-studenten teleurgesteld over uitstel so’s

De studenten van het Havo 2 zijn teleurgesteld dat de so’s niet van start zijn gegaan. Ze zeggen aan Dagblad Suriname de hele commotie rond directeur Georgine Parmessar niet te begrijpen. Ze hebben ook nooit gemerkt dat er een spanning was tussen de directeur en de leerkrachten. De studenten vinden het onterecht dat zij onderdeel worden van een conflict tussen twee partijen, waar zij niets mee te maken hebben. De leerkrachten hebben aangegeven dat Parmessar nooit optreedt tegen studenten die over de schreef gaan. De studenten zeggen dat dit bezijden de waarheid is.
“Juf Parmessar is altijd lief voor ons, maar  waar het moet geeft ze ons een standje. Het is niet zo dat ze ons altijd in bescherming neemt.” Volgens de leerkrachten zou Parmessar de zaken  die verkeerd gaan op school, moeten doorgeleiden naar de Inspectie VOS. Dit is klaarblijkelijk nooit gebeurd, want anders had de escalatie voorkomen kunnen worden, zegt voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren (BvL).  De BvL nam de strijd van de docenten over en is momenteel de gesprekspartner van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) in deze case. Valies vindt dat de gemeenschap en ook sommigen op het Minov weinig begrip hebben voor de situatie  waarin de leerkrachten momenteel verkeren.

error: Kopiëren mag niet!