Guno Burleson back-to-back nationaal damkampioen

Een sterke eindfase in de finaleronde van het Persoonlijk Landskampioenschap (PL) dammen 2012 heeft Internationaal Meester (MI) Guno Burleson een back-to-back nationaal damtitel opgeleverd. Burleson kreeg het kampioenschap niet cadeau, daarvoor moest hij in een sudden death barrage strijden tegen MI John Sadiek, die op jacht was naar zijn 12de titel.
Zowel Burleson als Sadiek speelden in de 11de tevens laatste speelronde remise tegen respectievelijk Rinaldo Kemnaad en Gerson Bendt. Het werden marathonpartijen die ruim 5 uren duurden. Na deze scores eindigden Burleson en Sadiek samen aan kop met elk 16 punten. Volgens de regels moesten er barrages volgen. Na de loting speelde Sadiek met wit en Burleson met zwart. Het werd een flankspel waarbij Burleson combinatief de wedstrijd in zijn voordeel besliste. Hij gaf 2 schijven naar dam, om daarna met een 2 om 2 ruil zelf dam te halen en de dam van Sadiek af te pakken. Het was de 6de damtitel van Burleson in zijn carrière, Sadiek moet volgend jaar proberen om alsnog het dozijn vol te maken.
Alle uitslagen laatste speeldag: John Sadiek – Gerson Bendt 1-1, Dheeradj Somai – Johannes Alfaisi 0-2, Ruben Guiamo – Waldi Anches 1-1, Soerdiperkash Jogie – Krish Ori 0-2, Harrypersad Laldjietsing – Derryl Bohr 0-2 en Rinaldo Kemnaad – Guno Burleson 1-1.

Eindstand PL–dammen 2012:1. John Sadiek                16
2. Guno Burleson           16
3. Johannes Alfaisi          15
4. Rinaldo Kemnaad       14
5. Derryl Bohr                 14
6. Gerson Bendt              13
7. Krish Ori                     10
8. Waldi Anches                8
9. Harry Lalldjietsingh       7
10. Soerdjperkash Jogie      7
11.  Ruben Guiamo           7
12.  Dheeraj Somai            5

error: Kopiëren mag niet!