Ondernemer ontkent ontvoering 15-jarig meisje

‘Er is helemaal geen sprake van een ontvoering. Het meisje is gevlucht voor haar vader. De zaken worden verdraaid, ik weet niet wat het is, chantage misschien’, reageert een ondernemer uit Nickerie die verdacht wordt van ontvoering van een 15-jarig meisje. Toen Dagblad Suriname hem voorhield dat het om een minderjarig kind gaat, wenste de ondernemer geen informatie meer te verstrekken. Volgens de ondernemer heeft hij een advocaat in de arm genomen om de zaak recht te trekken.
Het 15-jarig meisje dat op maandagmiddag 20 februari 2012 mogelijk zou zijn ontvoerd door een bekende Nickeriaanse ondernemer, heeft zich donderdagmiddag rond 15.00 uur zelf aangemeld bij de politie. Volgens vader Patrick Hoogdorp is deze zaak aan het rollen gekomen nadat hij de vermeende ontvoering woensdag via de media wereldkundig maakte. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de politie.
Dagblad Suriname sprak over deze kwestie met politie-inspecteur eerste klasse Anand Girjasing. ‘Die man moest zijn verantwoordelijkheden kennen. Hij verkeert nu in de grootste problemen, ook al is het meisje vrijwillig meegegaan, ze is minderjarig’, stelt Girjasing. Tegenover deze handeling van de ondernemer staat zijn mogelijke inverzekeringstelling. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan schaking. Dit valt onder de noemer van ‘zedendelicten’.
‘Het gaat om iemand die bijna 50 jaar oud is. Hij moest zijn verantwoordelijkheden kennen, wetende dat het om een meisje van 15 jaar gaat. Meisjes van 15 jaar horen in de schoolbanken thuis.’ Girjasing meent dat gesteld kan worden dat de ondernemer willens en wetens en met opzet heeft gehandeld. Vooral gelet op het feit dat het kind nog onder toezicht van haar ouders valt. De strafzaak kan voor de man alleen maar moeilijker worden indien mocht blijken dat er sprake is geweest van geslachtsgemeenschap tussen hem en het kind, ook al mocht het meisje hierbij vrijwillig haar medewerking hebben verleend.
Asha Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!