Pandits in kwestie Nibar-Mirchi gaan vrijuit

De  priesterraad van Sanatan Dharm is na beide pandits gehoord te hebben tot de conclusie gekomen dat er veel verwarring is ontstaan rondom de tragedie Nibar- Mirchi. Het bestuur van de Sanatan Dharm had gemeend om in de kwestie van de gedoneerde gemeenschapsgelden klaarheid te brengen door een commissie samen te stellen. Hierin hadden zitting vier leden van de priesterraad, te weten de pandits B. Patandien, B. Nandoe en M. Ghisaidoobe en dhr. K. Ramchand. Er ontstond veel protest in de samenleving toen bekend werd dat een door de gemeenschap gedoneerde geldsbedrag van ca. SRD 20.000 die bereids aan de weduwe was overhandigd, achteraf teruggevraagd en in eigen beheer was genomen door een pandit en een uit het niets opgedoken bemiddelaar. De pandit zou hebben verklaard dat er geen enkele behoefte bestond om de weduwe het geld te doneren en om haar welvarend te maken. Zowel de pandit als de bemiddelaarster werd door de politie opgebracht voor verhoor.
De commissie is de mening toegedaan dat de betrokken geestelijken Sieuw Ghisaidoobe en Shyam Mahadewmissier  naar beste weten en kunnen hun plicht hebben vervuld. Verder is de commissie van oordeel dat er geen sprake is van malversaties of van oneerlijke handelingen. De commissie is de mening toegedaan dat door een ongelukkige formulering zijdens de geestelijke er veel misverstanden zijn ontstaan in de gemeenschap in het algemeen en in het bijzonder onder de geloofsgenoten.
Het hoofdbestuur van de Sanatan Dharm geeft in een verklaring aan het tragisch gebeuren te Uitkijk en de commotie rondom de geestelijke begeleiding van de familie van de getroffenen te betreuren. De Surinaamse gemeenschap wordt door het hoofdbestuur bedankt voor haar betrokkenheid en belangstelling voor het tragisch gebeuren. Aan de familie Nibar- Mirchi wordt heel veel sterkte toegewenst.

error: Kopiëren mag niet!