Bekende zanger Remie Abdoel vermoord

Het lijk van de 30-jarige zanger Remie Abdoel werd gistermorgen omstreeks 08.00 uur in een zandweg achter de begraafplaats te Rene’s Hof aan de Waakhuyzenlaan aangetroffen. Het ontzielde lichaam van Abdoel vertoont tekenen van misdrijf. Politiewoordvoerder Dropati Ramkhelawan bevestigt dit. Volgens de opsporingsambtenaar is het slachtoffer met een scherp voorwerp neergestoken. Het voertuig van de overledene werd eerder op de ochtend te Beekhuizen onbeheerd aangetroffen. Bij nader onderzoek zijn er bloedsporen in de auto aangetroffen. De politie heeft het vermoeden dat er sprake moet zijn van een misdrijf.
Abdoel was laatstelijk verbonden aan de  muziekformaties SMC Crew. Daarvoor zat hij ook bij Dil-E-Nadan en Stereo Nation. Ook Satish Jhinnoe, manager van SMC Crew, bevestigt het heengaan van de zanger. Jhinnoe geeft aan dat volgens de familie van Abdoel hij op maandagavond rond negen uur uit huis vertrok met het voertuig van zijn vriendin. Zij kwam gisterochtend naar de familie om Abdoel te zoeken. In de tussentijd kreeg de familie het gruwelijke bericht over de vermoedelijke moord.
Volgens Jhinnoe was Abdoel een heel gezellige jongeman. Hij was bandleider en hoofdzanger van de band. Hij was de trekker van de SMC Crew. Het bekendste lied die hij gecomponeerd en gezongen had was ‘Beta loha kate Santo Boma jail meh’. Dit betekent letterlijk: ‘Zoon zaagt tralies door in het Santo Boma cellenhuis’. Mede door dit succes ging hij op tour door Nederland, maar maakte zich toen schuldig aan het uitvoeren van drugs. Hiervoor werd hij ook veroordeeld. Nadat hij zijn straf had uitgezeten, kwam hij met een follow-up van dit lied, waarin hij vertelde hoe erg het was om in het cellenhuis te zitten. Hij beloofde toen publiekelijk deze fout nooit meer te zullen maken.
Abdoel bracht altijd veel humor mee bij zijn optredens door het vertellen van moppen en het doen van imitaties. Met SMC Crew en Dil-E-Nadan, waarin ook de vrouwelijke zangeres Bisnoewatie Koesal zit, heeft met Abdoel in veel landen opgetreden, waaronder Nederland, Guyana en de VS. Dagblad Suriname ontmoette Bisnoewatie Koesal gistermiddag bij het ouderlijk huis van Abdoel aan de Laknauweg te Kwatta. Ze was overmand door verdriet.
Foto/KPS Eugene Klas

error: Kopiëren mag niet!