Gouden bruiloft voor echtpaar Jagdew

Het was gisteren exact 50 jaar geleden dat Soekram Jagdew, geboren op 4 december 1942, en Chanderwatie Jagdew- Rampersad, geboren op 11 januari 1945 te Commewijne, elkaar het jawoord gaven. Het heugelijke feit is gisteren herdacht met een kerkdienst. Op 03 maart wordt het feest groots gevierd. Vijftig jaar geleden kreeg de toen 19- jarige Soekram van een familielid te horen dat er een mooie dame was te Weg naar Zee van wie de ouders zochten naar een geschikte huwelijkskandidaat. Soekram stelde zijn vader hiervan op de hoogte en vader en zoon gingen toen thuis bij de familie Rampersad. Voor Soekram was het gelijk liefde op het eerste gezicht. ‘En voor u?’, vraagt Dagblad Suriname aan Chanderwatie Jagdew- Rampersad. ‘Vroeger bepaalden de ouders’, zegt Chanderwatie eerst ietwat verlegen. ‘Maar ik vond hem wel goed’, zegt zij daarna lachend. Soekram en Chanderwatie zijn op een regenachtige nacht getrouwd. ‘Een van onze auto’s van de huwelijkstoet zat nog vast in de modder van Weg naar Zee’, herinnert Soekram zich. Het districtsmeisje moest zich aanpassen aan het huwelijksleven. ‘Ik huilde de eerste paar weken en wilde terug naar mijn moeder’, zei Chanderwatie.
Soekram Jagdew heeft 32 jaren lang gewerkt bij onze geelblauwe provider Telesur op de afdeling Storingsdienst. Daarvoor deed hij samen met zijn vrouw aan landbouw en veeteelt. Het jubilerend echtpaar heeft 9 kinderen, 7 dochters en 2 zonen gehad. Een dochter is komen te overlijden. Dit is het grootste dieptepunt in hun 50 – jarig huwelijksleven. Beiden worden emotioneel als zij hierover praten. De familie is verder uitgebreid met 18 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Het gouden echtpaar zegt de Almachtige erg dankbaar te zijn dat zij heel lieve en zorgzame kinderen hebben.
 
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!