Ajaiso en Pokie mogen deurwaardersexploot verwachten

De BEP’ers Waldie Ajaiso en Diana Pokie mogen een deurwaardersexploot verwachten. Het is het hoofdbestuur menens om het besluit van de alv tot het royeren van de leden uit te voeren. Volgens BEP-tradities is het nooit eerder voorgekomen dat een alv-besluit niet is uitgevoerd. BEP-assembleelid Ronny Asabina verwijt  zijn collega-parlementariërs politiek onwetend en onvolwassen te zijn. Ze hebben zich laten gebruiken door anderen uit hun  politieke omgeving. Asabina is het niet eens met critici die menen dat het juridisch niet mogelijk is om de twee BEP’ers te ontslaan.  De BEP heeft volgens hem juristen ingehuurd om deze kwestie goed uit te zoeken. Deze groep van deskundigen is sinds vorig jaar bezig de mogelijkheden te bekijken om op basis van de wet deze leden terug te roepen.
Asabina: “Deze juristen hebben het hoofdbestuur  reeds ingelicht dat de wet die ruimte wel biedt”. Asabina kon evenwel niet aangeven welk specifiek onderdeel van de wet die ruimte verschaft. De zaak wordt intern nog door deze groep deskundigen bestudeerd. Asabina zegt dat de twee parlementariërs zich allang niet meer gedroegen als daadwerkelijke BEP’ers . “Ze betaalden al sinds vorig jaar september geen contributie meer. De afspraak was dat ze maandelijks SRD 1.250 zouden bijdragen aan de partijkas. Dat is 25%  van hun schadeloosstelling als DNA-lid. Ze hebben dit bedrag eigendunkelijk, zonder opgave van een behoorlijke reden,  teruggebracht naar SRD 100.”  Volgens Asabina is de partij Ajaiso en Pokie liever kwijt dan rijk.

error: Kopiëren mag niet!