Stiefvader bedreef seks met moeder en dochter

De 16-jarige Shivani getuide vrijdag op de zitting dat zij een seksuele relatie onderhield met haar stiefvader,  Christopher R. Rechter Marie Mettendaf hield de verklaring voor, die Shivani in eerste instantie bij de politie had afgelegd. Zij beweerde toen dat de stiefvader haar zou hebben verkracht. Op de zitting zei ze evenwel huilend: “Ik heb gelogen bij de politie”. Shivani is momenteel hoog zwanger.
Deze zaak is aan het rollen gekomen toen een tante, Esther, het vermoeden kreeg dat de buik van het meisje met de dag groter werd. Zij bracht Shivani naar een arts. Echter hield de tante Shivani voor dat zij voor een wormcontrole bij de dokter zou gaan. De arts onderzocht het meisje en toen bleek dat zij zwanger was. De tante vroeg het meisje wie de vader is van het ongeboren kind. Het meisje gaf geen antwoord. De tante bracht het meisje naar de politie om aangifte te doen.
Ook de tante werd gehoord. Zij verklaarde dat zij een zus is van de moeder van Shivani. De moeder van Shivani vertelde Esther dat zij het vermoeden had dat Shivani iets heeft met haar man. Toen de tante bij de moeder erop aandrong om aangifte te doen, trok de moeder zich terug en zei dat het een grap was.
De moeder getuigde vrijdag op de zitting dat haar dochter aanleiding heeft gegeven dat het zover is gekomen. Zij had haar dochter eens betrapt toen zij haar man een kus gaf. Zij had toen haar man gevraagd of hij met de dochter wilde blijven. Zowel de stiefvader als Shivani heeft ontkend iets met elkaar te hebben.
Christopher gaf op de zitting toe dat hij de vader is van het ongeboren kind. Hij verklaarde dat dit zou zijn gebeurd op aandringen van het meisje. Zij liet steeds de badkamerdeur open tijdens het douchen. “Is het fatsoenlijk dat u een relatie onderhoudt met een dochter van uw vrouw?”, was de vraag van de rechter. Christopher gaf te kennen dat hij geen spijt van heeft. Hij verklaarde dat hij niet uitgebreid bij de politie zijn verhaal kon vertellen; hij heeft er een trauma van opgelopen. Zijn broer werd door de politie doodgeschoten. Sindsdien heeft hij een vrees voor de politie.
Advocaat Raoel Lobo verzocht de rechter om de voorlopige hechtenis van Christopher te willen opheffen dan wel op te schorten. De raadsman was de mening toegedaan dat het meisje tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Zij zou zelf met het seksvoorstel zijn gekomen. Volgens Lobo is er geen sprake van straf indien het om een 16-jarige gaat.
De magistraat wees het verzoek van de raadsman af. Op 16 maart wordt deze zaak verder behandeld. Christopher blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!