Ontvluchte moordenaar opgepakt

Een opsporingseenheid van de politie heeft de ontvluchte moordenaar Giovani Wijnerman aangehouden in het Brokopondo-gebied. Wijnerman, die voor moord  tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld is, zag kans om op 4 mei 2001 uit een huis van bewaring te ontvluchten. Hij maakte deel uit van de bende van de beruchte “Mustafa” die bij zijn aanhouding door de politie is doodgeschoten. Vermeldenswaard is dat na aanhouding van Wijnerman hij door de opsporingeenheid begeleid werd naar zijn woonadres in het dorp 106 te Brokopondo in verband met een onderzoek. Een deel van de dorpelingen was niet blij met de aanhouding van Wijnerman en reageerde zeer agressief naar de politieambtenaren toe. De situatie was zodanig grimmig dat de politieambtenaren genoodzaakt waren waarschuwingsschoten te lossen om de dorpelingen op afstand te houden, teneinde de ontvluchte moordenaar uit het dorp te brengen.

error: Kopiëren mag niet!